Tal_en_Thee___Producties.html
Tal_en_Thee___Doe_het_zelf%21.html
Tal_en_Thee___Fotoboek.html
Tal_en_Thee___Kalender_Binnenkort_01.html
Tal_en_Thee___Contact.html
Tal_en_Thee___Welkom___Nieuws.html

Tal en Thee wordt in 2010 opgericht door Maarten Van Aerschot (1986°). Via een geheel eigen beeldtaal creëert het gezelschap een snijvlak tussen beeldend theater en figurentheater. Muzikaliteit, in de brede zin, is altijd het vertrekpunt. Tal en Thee maakt ritmisch gemonteerde, multimediale voorstellingen en verknoopt verschillende disciplines met elkaar, zoals muziek, animatiefilm, videokunst, (poppen)spel en/of geluidskunst. Hiervoor laat het gezelschap zich graag omringen met kunstenaars die niet noodzakelijk binnen het theaterlandschap verankerd zijn. Tal en Thee bouwt met deze collage aan technieken kleine uitgekiende universa: visuele vervoering voor jong en oud.


Het gezelschap stond reeds op o.a. TAZ, Krokusfestival, Spinrag, Fort Bom, Export/Import en Rode Hond en was te zien in o.a. Rataplan, CC Hasselt, de Kopergietery, C-Mine, de Grote Post, de Velinx,...


Met de muzikanten van Naragonia brengt het gezelschap de woordeloze voorstelling BOOM (3+) voor jonge kinderen. De levendige animatiefilm van Sofie Vandenabeele (‘pop en KAST’, ROMEO + JULIA en Octavio’s Elektro) krijgt ook nu weer een belangrijke plaats in de voorstelling.


Met De Roofkes (6+) stelde Tal en Thee dit seizoen (2018-2019) gloednieuw werk voor. Maarten werkt, na Octavio’s Elektro, opnieuw samen met Reineke Van Hooreweghe.  Een diverse  ploeg van makers (muziek, poppen, video, animatiefilm,...) bouwt mee aan de realisatie van het verhaal over twee broertjes, een grote schervenhoop en bange moeders.


Visuele vervoering voor jong en oud.