Tal en Thee

Tal en Thee

Visuele vervoering voor jong en oud

Tal en Thee wordt in 2010 opgericht door Maarten Van Aerschot (1986°). Via een geheel eigen beeldtaal creëert het gezelschap een snijvlak tussen beeldend theater en figurentheater.


Muzikaliteit, in de brede zin, is altijd het vertrekpunt. 


Tal en Thee maakt ritmisch gemonteerde, multimediale gelaagde producties en verknoopt verschillende disciplines met elkaar: muziek, animatiefilm, tekst, videokunst, figurentheater en/of geluidskunst. Het gezelschap omringt zich met kunstenaars die niet noodzakelijk binnen het theaterlandschap verankerd zijn. Artiesten met een eigen signatuur, maar die binnen Tal en Thee naar een gemeenschappelijke grondtoon zoeken. 


Visuele vervoering voor jong en oud.

Muzikaliteit en ritmiek zijn sleutelbegrippen voor het artistieke werk. De muziekscore bepaalt niet zelden de polsslag.

Tal en Thee koestert een voorliefde voor handmatige animaties en ook figuren zijn vaak onderdeel. Poppen met een sterke vertelkracht en animaties dragen bij tot het wonderlijk magische universum.

 

Tal en Thee gaat op zoek naar een gecondenseerde taal die direct tot het gemoed spreekt.

 

Reineke Van Hooreweghe schrijft en bedenkt de verhalen. Het zijn in wezen klassieke vertellingen, maar die wel als inspirerende brandstof dienen voor al de makers die met die ‘kernverhalen’ aan de slag gaan. Verhalen die vaak een ode zijn aan de lenige blik van het jonge kind.


Zo werden De Roofkes een ode aan het weerbarstige kind dat zich spelend ontdoet van de stemmen van bange moeders en waar twee broers  de zichzelf een weg uit die beklemmende wereld dromen. Ook in ‘WARS’ staat dit vrije kind centraal, ditmaal met open vizier, waar er verbeelding nodig is om die nieuwe opwindende werkelijkheid te kunnen zien. In Hoosje wordt het verhaal van een vederlicht windekind verteld. Een meisje zo licht als een pluisje. 


Steeds vaker verkent Tal en Thee ook de theatrale mogelijkheden buiten de theaterzaal in verschillende locatieprojecten zoals 'zus+ers', FORTUIN en GNEISTAN. Met dezelfde theatrale middelen worden werelden gecreëerd waarin het publiek kan rondlopen, filosoferen en aan de slag gaan.

Open Call


Voor nieuwe producties gaat Tal en Thee steeds op zoek naar muzikanten/ spelers/ videokunstenaars/...


Met het oog op een boeiende kruisbestuiving, gezamemijke dromen en/of complementaire vaardigheden zoeken we steeds naar vers bloed.Ben je geïnteresseerd? Reageer dan via onderstaand mailadres. Een cv, portfolio en/of motivatiebrief zijn welkom.


Op basis van een wederzijdse interesse nemen wij verder contact op voor een eerste gesprek.


Reageren kan via contact @ talenthee.be

WARS 5+/8+ 

Caleidoscopisch fabelachtig fascinerend