Tal en Thee

Tal en Thee

Visuele vervoering voor jong en oud

Tal en Thee wordt in 2010 opgericht door Maarten Van Aerschot (1986°). Via een geheel eigen beeldtaal creëert het gezelschap een snijvlak tussen beeldend theater en figurentheater.


Muzikaliteit, in de brede zin, is altijd het vertrekpunt. 


Tal en Thee maakt ritmisch gemonteerde, multimediale gelaagde producties en verknoopt verschillende disciplines met elkaar:muziek, animatiefilm, tekst, videokunst, figurentheater en/of geluidskunst. Het gezelschap omringt zich met kunstenaars die niet noodzakelijk binnen het theaterlandschap verankerd zijn. Artiesten met een eigen signatuur, maar die binnen Tal en Thee naar een gemeenschappelijke grondtoon zoeken. 


Visuele vervoering voor jong en oud.

Het gezelschap stond reeds op o.a. TAZ, Krokusfestival, Spinrag, de Betovering (NL), Fort Bom, Export/Import en Rode Hond en was te zien in Rataplan en de Kopergietery. Tal en Thee is ook een graag geziene gast in o.a. CC Het Gasthuis, CC De Kimpel, CC Brasschaat, CC Belgica, CC Westrand, C-Mine, CC Strombeek, CC Hasselt, CC Muze, CC Lanaken, OC De Witte Merel, CC Mortsel, CC Het LOO, CC Gildhof, CC De Kruisboog, de Velinx, CC Nova, de Grote Post...

Muzikaliteit en ritmiek zijn sleutelbegrippen voor het artistieke werk. De score bepaalt de polsslag van de productie. Het muzikale universum dat geschapen wordt bepaalt ook de dynamiek.

Tal en Thee koestert een voorliefde voor handmatige animaties en ook figuren vormen een vast onderdeel van de producties. Poppen met een sterke vertelkracht en animaties die bijdragen tot het wonderlijk magische universum.

 

Zowel binnen als buiten de theaterzaal gaat Tal en Thee op zoek naar een gecondenseerde taal die direct tot het gemoed spreekt.

 

Reineke Van Hooreweghe schrijft en bedenkt de verhalen voor Tal en Thee. Het zijn in wezen klassieke vertellingen, maar die wel als inspirerende brandstof dienen voor al de makers die met die ‘kernverhalen’ aan de slag gaan. Verhalen die sporen dragen van revolutionaire ontdekkingen in de wetenschap en kwantumfysica, die vaak een ode zijn aan de lenige blik van het jonge kind.


Zo was BOOM een troostrijke lofzang op moedig groot worden en veerkrachtigheid. De Roofkes werd een ode aan het weerbarstige kind dat zich spelend ontdoet van de stemmen van bange moeders en waar twee broers  de zichzelf een weg uit die beklemmende wereld dromen. Ook in ‘WARS’ staat dit vrije kind centraal, ditmaal met open vizier, waar er verbeelding nodig is om die nieuwe opwindende werkelijkheid te kunnen zien. 


Vanaf 2023 ontvangt Tal en Thee werkingsmiddelen van de Vlaamse Overheid en stelt het gezelschap Hoosje aan u voor.

Open Call


Voor nieuwe producties gaat Tal en Thee steeds op zoek naar muzikanten/ spelers/ videokunstenaars/...


Met het oog op een boeiende kruisbestuiving, gezamemijke dromen en/of complementaire vaardigheden zoeken we steeds naar vers bloed.Ben je geïnteresseerd? Reageer dan via onderstaand mailadres. Een cv, portfolio en/of motivatiebrief zijn welkom.


Op basis van een wederzijdse interesse nemen wij verder contact op voor een eerste gesprek.


Reageren kan via contact @ talenthee.be

WARS 5+/8+ 

Caleidoscopisch fabelachtig fascinerend 

Sojoez R97 

Een ruimtecapsule