Tal en Thee

Tal en Thee

Visuele vervoering voor jong en oud

Tal en Thee wordt in 2010 opgericht door Maarten Van Aerschot (1986°). Via een geheel eigen beeldtaal creëert het gezelschap een snijvlak tussen beeldend theater en figurentheater.


Muzikaliteit, in de brede zin, is altijd het vertrekpunt. 


Tal en Thee maakt ritmisch gemonteerde, multimediale voorstellingen en verknoopt verschillende disciplines met elkaar, zoals muziek, animatiefilm, videokunst, (poppen)spel en/of geluidskunst. Hiervoor laat het gezelschap zich graag omringen met kunstenaars die niet noodzakelijk binnen het theaterlandschap verankerd zijn.

Tal en Thee bouwt met deze collage aan technieken kleine uitgekiende universa.


Visuele vervoering voor jong en oud.

Het gezelschap stond reeds op o.a. TAZ, Krokusfestival, Spinrag, de Betovering (NL), Fort Bom, Export/Import en Rode Hond en was te zien in Rataplan en de Kopergietery. Tal en Thee is ook een graag geziene gast in o.a. CC Het Gasthuis, CC De Kimpel, CC Brasschaat, CC Belgica, CC Westrand, C-Mine, CC Strombeek, CC Hasselt, CC 't Vondel, CC Muze, CC Lanaken, OC De Witte Merel, CC Mortsel, CC Het LOO, CC Gildhof, CC De Kruisboog, de Velinx, CC Nova, de Grote Post...


Na 3 woordeloze solovoorstellingen ('Meer dan Beer', 'uit een doosje...' en 'pop en KAST) werkt Maarten voor de eerste maal samen met Reineke Van Hooreweghe in Octavio's Elektro.


Met de muzikanten van de gelauwerde folkgroep Naragonia volgt vanaf 2015 de woordeloze voorstelling BOOM (3+). In BOOM staat, naast de muziek van Naragonia, ook de aniamtiefilm van Sofie Vandenabeel e('pop en KAST' en 'Octavio's Elektro') centraal. 


Met De Roofkes (6+) stelt Tal en Thee in 2018 nieuw werk voor. Maarten gaat opnieuw samen met Reineke Van Hooreweghe en Robbe Mols (Octavio's Elektro) op tournee. Daarnaast wordt ook een diverse ploeg betrokken bij de realisatie van deze productie (muziek - Peter Verhelst, animatiefilm - Jeroen Ceulebrouck, soundscape - Evelien Dockx, poppen - Evelyne Meersschaut,...).


In 2019-2020 gaan BOOM 3+ en de Roofkes 6+ opnieuw op tournee.


Open Call

Voor nieuwe producties gaat Tal en Thee steeds op zoek naar muzikanten/ spelers/ videokunstenaars/...


Met het oog op een boeiende kruisbestuiving, gezamemijke dromen en/of complementaire vaardigheden zoeken we steeds naar vers bloed.Ben je geïnteresseerd? Reageer dan via onderstaand mailadres. Een cv, portfolio en/of motivatiebrief zijn welkom.


Op basis van een wederzijdse interesse nemen wij verder contact op voor een eerste gesprek.


Reageren kan via contact @ talenthee.be